maanantaina, joulukuuta 12, 2011

Big Brother 2011

Vihdoinkin rutistus on ohi ja Isoveljen kisaan löytyi voittaja. Ohjelma sinällään on niin koukuttava, että minun on ollut pakko liimautua tv-vastaanottimen ääreen joka ilta. Varsinaiset päälähetykset olen tallentanut digiboksille ja katsonut seuraavana päivänä. Finaalilähetyksenkin katsoin tänään päivällä, kun lapsi nukkui päiväuniaan. Meillä on päiväunipakko voimassa.

Seurasin koko kauden varsin tiiviisti, millaisia juttuja eri kilpailijoista kerrottiin ja sitä, millä tavalla he toimivat talossa. Jokaisessa kilpailijassa oli piirteitä, jotka ärsyttivät ja jokaisessa oli myös piirteitä, joilla olisi ansainnut voiton. Mitä kauden voittajaan tulee, minun mielestäni palkinto meni oikealle ihmiselle. Viimeistä kilahdusta lukuunottamatta Janica käyttäytyi talon asukkaista miellyttävimmin. Pääsääntöisesti hän oli hiljaa, jos jonkun toisen naama ärsytti. Enkä muista sitäkään tapahtuneen, että hän olisi jatkuvasti raivostunut mupitättömistä asioista. Toki hän puhui toisten selän takana yhtä paljon kuin muutkin ja muistan "taivas ja helvetti"-viikkotehtävän lopulla tilanteen, jossa Janican käytöstä ruodittiin oikein isolla porukalla. Kuulostaa ehkä omituiselta, mutta minä pidin Janican tietynlaisesta korrektiudesta ja suoraselkäisyydestä. Hänelle ei ollut ongelma, että hän toisena työnään strippaa ja sen tiedon perusteella hänet leimataan heti tietynlaiseksi ihmiseksi. Hän kuitenkin seisoi sanojensa ja tekojensa takana. Se on paljon enemmän kuin esimerkiksi Benin touhut ja selitykset haaremiviikon päätteeksi.

Tämän vuoden kilpailijoissa oli kaikenlaisia tyyppejä. Ehkä pahiten minua vastakarvaan hankasi alusta asti Annika. Hänen jatkuva kaakatuksensa, huomion hakeminen ja "hi-hi-hi, en mä tiedä" -vastauksensa kävivät hermoon. Hänen kohdallaan kovin aikaisessa vaiheessa aloin ihmetellä, kun nimeämisperusteissa aina toistuivat sanat: "meillä ei ole mitään yhteistä..." Sama kun jatkui viikosta ja ihmisestä toiseen, alkoi tuntua, että sen vian täytyy nyt olla jossain muualla kuin niissä nimetyissä.

Kausi kuitenkin päättyi ja jopa oikean kilpailijan voittoon. Mitähän telkkarista nyt katselisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti