sunnuntaina, joulukuuta 04, 2011

Kiintiöperussuomalainen tässä, hei!

Aamun varhaisina tunteina tulee pohdittua kaikenlaista. Nyt mietiskelin tasa-arvoa ja valelääkäreitä. Äkkisältään näillä kahdella asialla ei ole mitään yhteyttä, mutta toisaalta niissä näkyy samoja piirteitä. Asiaa on varmaan avattava hieman, jotta siitä saa tolkkua.

Meillä yhteiskunta pyrkii edistämään tasa-arvoa eri yhteyksissä mm. kiintiöillä. Yksi typerimmistä kiintiöistä on sukupuolikiintiö. Meillä on opiskeluun hakeutuessa kiintiöpaikkoja eri sukupuolille, johtotehtävissä ja kaiken maailman puuhatoimikunnissa samoin. Ihmisiä valitaan siis tehtäviin sukupuolensa perusteella, ei sen mukaan, kuka on pätevin tai ylipäätään sopivin hommaan. Tasa-arvon näkökulmasta tämä ei kuulosta edes etäisesti oikean suuntaiselta. Sama ongelma on kaikissa kiintiöissä, ei pelkästään sukupuoleen sidotussa.

No, mitenkäs nämä valelääkärit saadaan mukaan kuvioon?

Meillähän on lääkäripula tässä maassa, kun monet vastavalmistuneet eivät halua enää tehdä töitä terveyskeskuksissa, joissa töitä on paljon, palkka huonompaa kuin yksityisellä puolella ja työajat vaihtelevat. Vastaavasti monet vanhemmat lääkärit ovat siirtyneet päivätöihin yksityiselle tai osittaiselle eläkkeelle. Näin ollen tarvitaan lisää työntekijöitä, jotka hoitavat meitä vähän köyhempiä. Meitä, joilla ei ole varaa hakeutua suoraan yksityiselle, kun flunssan ensimmäiset oireet iskevät.

Ja sitten ne valelääkärit... Valelääkärihän ei ole pätevä hoitamaan ja määräämään lääkkeitä tms. Mutta tasa-arvon periaatteellahan hänellä on kiintiö, jonka puitteissa toimia. Kun pätevyydellä ja osaamisella ei ole väliä yhteiskunnan muillakaan osa-alueilla, miksi tällainenkaan olisi poikkeus? Eikö se ole taas vääryys, jos tässä ei noudateta kiintiöperiaatetta?

Syrjiväähän se on, jos epäpätevä ei saa tehdä lääkärin töitä.. Yhtä syrjivää kuin laittaa syvästi hengellinen yli 80-vuotias neiti-ihminen päättämään pornomessujen ohjelmatarjonnasta - ihan vaan tasa-arvoon vedoten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti