maanantaina, toukokuuta 15, 2006

Ahdistaako?

Viikonloppu herätti taas ajatuksia siitä, miten ihmisen elämä ehtiikään muuttua muutamissa sekunneissa. Yksi ainoa tiedonjyvänen voi aiheuttaa sen, että koko näkökulma johonkin asiaan muuttuu.

Pitkään jatkunut, määrittelemättömästä syystä johtunut ahdistus hävisi yllättäen. Tuntuisi aivan siltä, että menneisyys on päästänyt irti otteestaan ja antanut tilaa tulevaisuudelle. Ehkä syynä on se, että ystävä kertoi asioita, jotka laittoivat minut määrittelemään itseni ja menneen elämäni uudelleen. Ehkä syynä on vain se, että päästin itse viimein irti omasta syyllisyydestäni. En tiedä.

Yksi suuri voitto on se, että voin nykyiselle rakkaalleni puhua ex-puolisostani etunimellä. Exän kaikki vaikutusvalta minuun tuntuu hävinneen. Etunimen sanominen ja asioiden muistelu ei enää herätäkään ahdistusta tai muita suuria tunteita. Tämä tärähti käytäntöön aivan yhden puhelinsoiton jälkeen. Ei siihen vaadittu kuin tieto siitä, että minä en olekaan itse syyllinen niihin asioihin, joista minua syytettiin. Siis, ex toimii nykyisessä suhteessaan kuuleman mukaan yhtä huonosti kuin ennenkin.

Minä en taidakaan olla niin hankala nainen kuin oletin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti